אכיפה נגד רוכבי דו-גלגלי הנוסעים בניגוד לחוק

תאריך 01/12/2022
עיריית נתניה מגבירה אכיפה נגד רוכבי דו-גלגלי הנוסעים בניגוד לחוק ומסכנים את חייהם וחיי הציבור. בשבוע האחרון נרשמו 102 דו"חות בסמיכות לבתי הספר בעיר.

​עיריית נתניה – מינהל האכיפה, מגבירה אכיפה כנגד רוכבי דו גלגלי הנוסעים בניגוד לחוק ומסכנים את חייהם.

בשבוע האחרון ביצעו צוותי השיטור העירוני והפיקוח העירוני פעילות בסמיכות לבתי הספר תמר אריאל, חיים גורי, אורט לבוביץ', ריגלר, אלדד, שי עגנון ושרת.

במסגרת הפעילות התקיימה הסברה לבני הנוער הרוכבים על רכבים דו גלגליים ממונעים, אופניים חשמליים וקורקינט חשמלי, על הסיכונים שברכיבה על כלי הרכב הממונעים ומה משמעות החוק.

במסגרת הפעילות נרשמו 102 דו"חות בגין עבירות שונות, כמו כן נרשמו 10 דו"חות משטרה והוחרמו 6 זוגות אופניים, 7 קורקינטים, 9 סוללות חשמליות. עוד במסגרת הפעילות, זומנו הוריהם של חלק מבני הנוער ובוצעה הסברה מקיפה.

כמה עובדות חשובות:

- הרכיבה מותרת מגיל 16 בלבד ורק למי שעבר תיאוריה או בחינה ייעודית

- רכיבה מתחת לגיל 16 היא עבירה על החוק

- חובה לחבוש קסדה עם מחזיר אור בכל גיל

- האמונה ש"לי זה לא יקרה" האופיינית בעיקר לגיל הנוער שגויה. העובדות מוכיחות אחרת.​

בתיקון התקנות משנת 2019 נקבע כי מגיל 16 הרכיבה מותרת אך ורק למי שקיבל רישיון נהיגה או לחילופין עבר את מבחני התיאוריה! אם זה לא המצב, עליו לעבור מבחן ייעודי בנושא.

​​​​​​​​

אכיפה נגד דו גלגלי.