ועדת השמה
השמת תלמידים במסגרות החינוך המיוחד נקבעת, בהתאם לחוק, על ידי ועדת השמה, על בסיס חוות דעת חינוכית והערכות מקצועיות. ראוי להדגיש, כי בכל שלב במסלול הלימודי, לכל תלמיד קיימת הזכות והאפשרות למעבר בין מסגרות החינוך השונות, כולל השתלבות בחינוך הרגיל בהתאם להתפתחות במצבו ובתפקודו.
הזכאות תקפה לשלוש שנים, בסוף התקופה יש לחדש את ועדת ההשמה. בוועדת השמה מתקבלת ההחלטה אם התלמיד ילמד בחינוך רגיל או בחינוך מיוחד, ובאיזו מסגרת ישובץ: גן לחינוך מיוחד, כיתת חינוך מיוחד בבי"ס רגיל, או בי"ס לחינוך מיוחד.
ועדת השמה דנה בזכאותו של מי שהופנה אליה בידי הורה , מוסד חינוך מוכר, רשות חינוך מקומית, ארגון ציבורי או מי ששר העבודה והרווחה או שר הבריאות הסמיך לכך.
מגמת משרד החינוך הינה לשלב את הילד בעל הצרכים המיוחדים בחינוך הרגיל, לפיכך הפניית תלמיד לחינוך מיוחד תיערך רק לאחר שמוצו כל אפשרויות הטיפול בחינוך הרגיל.
בוועדת השמה מתקיימים דיונים אחראים ומכבדים הדוגלים בשיתוף התלמיד וההורים ומאפשרים להם להשמיע את עמדתם ולהציג את תפיסתם לגבי המענה ההולם את צרכי התלמיד.
ועדת השמה תשמש גם כ- וועדת ערר על החלטת ועדת השילוב המוסדות.
במקרה של אי הסכמה להחלטת ועדת ההשמה רשאי הילד בעל צרכים מיוחדים, ההורה או נציג של ארגון ציבורי להגיש ערר לוועדת ערר, תוך 21 ימים מיום שקיבל את ההחלטה. ועדת ערר, המתקיימת במשרד החינוך בתל אביב, רשאית לקבל את הערר, לדחות אותו או להחזיר את העניין לוועדת השמה לדיון נוסף.
נוהל הפניית ילד לוועדת השמה לצורכי חינוך מיוחד
יש לפנות לאגף לחינוך מיוחד בעיריית נתניה ולהגיש את המסמכים הבאים:
- בקשה בכתב לוועדת השמה, חתומה על ידי הורי הילד, או אפוטרופוס חוקי.
- דו"ח קלינאית תקשורת של קופת חולים (לא פרטי)/ מרפאה בעיסוק (אם רלוונטי לקשיי הילד)
- אבחון פסיכולוגי.
- דו"ח רפואי / פסיכיאטרי – אם רלוונטי לקשיי הילד.
- הפניה של "שאלון וועדת השמה" חתום ע"י מפקחת, מנהלת בי"ס/גן והורים
- צילום תעודת זהות של ההורה, עם פרטי הילד (במקרה של אפוטרופוס אחר, יש לצרף מסמך חוקי המעיד על כך).
- חתימה על טופס ויתור סודיות
- בדיקות שמיעה וראיה
תאריכי ועדות השמה
ועדות השמה מתקיימת בין תאריכים ינואר עד מאי.
יש להקפיד שההפניה תיעשה לא יאוחר מה- 31 במרץ מידי שנה כדי שהוועדה תסיים את הדיונים עד 15 במאי (לתלמידי בתי הספר) ועד 31 במאי (לגני ילדים)
ועדת שיבוץ
ועדות שיבוץ פועלות בחודשים יוני ויולי. הודעות שיבוץ למסגרות החינוך המיוחד נשלחות להורים במשך חודשי הקיץ.
ועדות שיבוץ אחראיות לשיבוץ תלמידים במסגרות החינוך המיוחד.
הועדה מורכבת ממנהל אגף חינוך מיוחד, נציג הפיקוח על החינוך המיוחד ונציג מהשירות הפסיכולוגי החינוכי.
הועדה קובעת את המסגרת החינוכית בה ישובצו התלמידים לאחר שקיבלו זכאות לחינוך מיוחד במעמד ועדת השמה, וכן דנה בהעברת תלמידים בין מסגרות החינוך המיוחד.
ועדת העברות
התלמיד והוריו יכולים לערער על החלטת ועדת השיבוץ בכתב בטופס הבא
ועדת העברות כוללת נציגות פיקוח, נציגות מהשפ"ח ונציגות מהאגף לחנ"מ. הועדה תתכנס החל מ 15.08 ותדון בבקשות השונות. תשובות ישלחו בכתב להורים.
|