ביום שני, 12 מרץ 2012, הוועדה המחוזית דחתה את ההתנגדויות להקמת המחלף הצפוני לעיר דרך רח' איינשטיין ובכך ניתן תוקף לתוכנית שעשוייה לשנות כליל את אחת הכניסות המרכזיות של העיר. העבודות צפויות להתבצע במשותף על ידי עיריית נתניה - באמצעות החברה לפיתוח נתניה (מאיינשטיין לכביש החוף) וכן על ידי מע"צ, האמונה על עבודות הפיתוח בכבישים בין עירוניים.
יש לציין כי היוזמה להקמת מחלף חדש בצפון העיר נולדה על ידי ראש העיר הגב' מרים פיירברג- איכר לאחר היבחרה לתפקיד, כחלק מתכנון כולל של מערכות הכבישים של העיר ובמסגרת תוכנית אב לתחבורה.
הרציונאל להקמת מחלף אינשטיין מתמקד בעובדה שרחוב הרצל מנקז את כל התנועה הנכנסת והיוצאת מהעיר, הן של מרכז העיר והן של צפונה. מי שנמצא בפרדס הגדוד או בקריית צאנז וברחובות הסמוכים, חייב להגיע לרחוב הרצל כדי לצאת מנתניה והדבר כמובן מעמיס על היציאה המרכזית של צפון העיר.
לכך ניתן להוסיף את ההיבט הביטחוני, שבלט בעיקר במהלך תקופת הפיגועים הקשה שחוותה נתניה, אשר חסמו למעשה כל הגישה המרכזית אל העיר וממנה. יש לציין כי בשלב הראשון יתן מחלף אינשטיין מענה למי שמבקש להיכנס מצפון או לצאת דרומה לכיוון תל אביב (להערכה כ- 70,000 תושבים) ובשלב הבא כאשר ייבנה הגשר, תתאפשר גם יציאה צפונה וכניסה למי שבא מכיוון תל אביב.
פול ויטל, מהנדס העיר: "יש לציין כי האישורים ארכו זמן רב בשל התנגדויות משרד תחבורה ומע"צ לייצר מחלפים נוספים לנתניה. המשימות המקצועיות שהוטלו על אנשי המקצוע של העירייה, היו קשות ואף נדרשנו לקבל אישור מהמועצה הארצית לתכנון ובנייה לשינוי תוכנית מתאר ארצית לדרכים. הליכים אלה לעיתים גורמים לרשויות מקומיות לוותר על תוכניות, אבל ראש העיר עמדה איתנה מול משרדי הממשלה ולאורך כל הדרך ניצחה על המלאכה שבסופה כאמור - הביאה את התוצאה הברוכה. בעתיד יושלם המחלף עם גשר, שהתאפשר בעיקר לאחר שוועדת גבולות ארצית עדכנה את גבולנו מול עמק חפר בנקודה זו וכללה את הגדה המזרחית בשטח המוניציפאלי של העיר נתניה".