העיר נתניה היא מחוז חפצם של הצרפתים כבר עשרות שנים. בעבר היו הצרפתים מגיעים לנתניה בעיקר לנפוש וליהנות מיופייה של העיר. הודות להתפתחותה של העיר ולנתוניה הטבעיים אשר כה אהובים על הצרפתים (חופי העיר, הטיילות, כיכר העצמאות החדשה ועוד) - מגמה זו התרחבה עוד יותר בשנים האחרונות, ובנוסף להגעתם למטרת נופש, החלו יותר ויותר צרפתים לעשות עליה לנתניה. נתון זה התחזק בעיקר בשנתיים האחרונות:
אם בשנת 2009 עלו לנתניה 416 עולים מצרפת, ובשנת 2013 עלו 700 עולים מצרפת, הרי שבשנת 2014 עלה מספר העולים משמעותית ל- 1,980 עולים, כאשר הצפי לשנת 2015 (לפני הפיגוע בפריס) הוא
ל- 3,000 עולים.
עיריית נתניה מקבלת בזרועות פתוחות את העולים, כאשר את קליטת עולי צרפת מפעיל ומלווה האגף לקליטת עליה בעיריית נתניה בראשותו של ג'ורג' דובין. במסגרת האגף פועלים שלושה פרוייקטורים לעולי צרפת, כאשר מטרתם היא יצירת קשר עם עולים פוטנציאליים ועם עולים שכבר הגיעו ארצה. כמו כן, פועלים הפרוייקטורים בתחום התעסוקה, קורסים, הכשרה המקצועית והשמה, וכן עובדים עם בני נוער וצעירים במגוון נושאים המעניינים אותם, ביניהם הכנה לקראת הגיוס לצה"ל.
בשנים האחרונות הפעיל אגף הקליטה העירוני את תכנית "יחד" בשיתוף קרן וולפסון "תקוות אחינו" וקרן עמ"י, לסיוע לבני נוער ותלמידים בלימודים, וכן בנושאי העשרה וחברה כמו גם גישור בין המשפחות למוסדות החינוך, אבחונים וסיוע פסיכולוגי במידת הצורך.
בנוסף, משתתפים העולים בפעילות הכרת הארץ וזהות יהודית וישראלית, וכן בפעולות ייחודיות לבני נוער – הכנה לצה"ל, פעילות ימית, וכד'. במסגרת אירועי התרבות של אגף הקליטה מתקיימים אירועים מוסיקליים ומופעים המיועדים לכלל העולים וגם מופעים ייעודיים לקהלי יעד – כולל עולי צרפת.
השנה, במסגרת תכנית משרד הקליטה "צרפת תחילה" יתקיימו ירידי עליה תכופים יותר בצרפת, שם ייפגשו הפרוייקטורים מטעם העירייה עם עולים פוטנציאליים ויכינו אותם לקראת עליה.
פילוח אוכלוסייה של העולים בשנה האחרונה: 50% משפחות, 25% מבוגרים ו-25% צעירים סטודנטים ורווקים.
העולים משתלבים במגוון פעילויות שיש לעיר להציע, הן בתחום הפנאי, ההעשרה, החינוך והתעסוקה. במסגרת זו קיים שיתוף פעולה פורה עם המכללה האקדמית נתניה, כאשר מאות סטודנטים לומדים במכללה בתכניות לימוד שונות.
כמו כן, משתלבת האוכלוסייה המבוגרת של העולים במועדוני הגיל השלישי של העירייה.
בשנים האחרונות בחרו העולים לקבוע את מגוריהם בעיר בשכונות שונות, ביניהם: קריית השרון, רמת פולג, עיר ימים, אגמים, נת 600 ומרכז העיר.